top of page

Programma Koningsdag 2022 

Dit jaar vieren we in Utrecht Oost Koningsdag op het grote veld in het Wilhelminpark. De ingang bevindt zich aan de kant van de Koningslaan. Je fiets kun je op de ventweg plaatsen. We gaan er na twee jaar afwezigheid weer een spetterend Oranjefeest van maken voor de gehele buurt, jong en oud, met bijzondere attracties, de vrijmarkt, loterij, fietsparade, foodtrucks en live muziek!

10.00 uur Fietsparade met versierde fietsen, steppen, hoverboards, skateboards en driewielers en versierde kinderen onder begeleiding achter de DJ tuktuk aan! Kinderen verzamelen zich om 10.00 uur op het schoolplein van de Daltonschool aan de Jan Muschlaan. De tocht eindigt in het Wilhelminapark.

10.00 – 17.00 uur Vrijmarkt voor kinderen op het grote grasveld in het Wilhelminapark. Helaas hebben we geen plekken meer beschikbaar voor de vrijmarkt. Dit om het terrein veilig en overzichtelijk te houden en calamiteiten te voorkomen. Dit betekent dus dat je enkel verzekerd bent van een plek op de vrijmarkt indien je een bevestiging hebt ontvangen vanuit het Oranjecomité Utrecht Oost. Zonder bevestiging komen naar de vrijmarkt met kleedje en spullen heeft geen zin. 

10.00 uur Ontvangst van burgemeester Sharon Dijksma

De burgemeester zal de kinder vrijmarkt openen en de prijzen van de fietsparade rond 10.30 uur uitreiken.

10.00 – 17.00 uur Een groot feest met de volgende attracties: ​

  • Bungee Trampoline

  • Circustime springkussen

  • Etende haai (springkussen)

  • Giant Rollertubes

  • Krokodil sprinkussen

  • Megaballs superrun

  • Megarun

  • Zweefmolen (tot 12 jaar)

  • Tafelvoetbal

  • Suikerspinmachine

10.30 uur Aankomst van de fietsparade. De versierde fietsen, steppen, hoverboards, skateboards en driewielers worden opgesteld voor het podium waar de juryleden de prijswinnaars bekend maken. Voor iedereen is er een kleine verrassing.

​​​

11.30 – 18.00 uur DJ EOM Utrecht – Len Grootzwaaftink en Rik Schrurs. De DJ’s zullen zorgen voor een swingende en spetterende Koningsdag.

12.00 – 18.00 Knallen met De Ridder Hockey met clinic, panna toernooi en demo van NL Kampioen Skills Jolijn onder leiding van Floris de Ridder. Meer info en het exacte programma vindt je in de ALEX.

14.00 uur 1e trekking loterij voor goed doelen Met je hart en VluchtelingenWerk Nederland.

15.00 uur Optreden KeessieB

16.15 uur 2e en laatste trekking loterij.

Overhandiging cheque ten gunste van goede doelen Met je hart en VluchtelingenWerk Nederland.

16.45 uur Optreden Carola Kraai

18.00 uur Einde Oranjefeest 2022

INDELING VRIJWILLIGERS >
bottom of page